Auberginehummus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec diam ultricies, scelerisque arcu quis, mattis purus. Morbi tellus nibh, sollicitudin a gravida quis, commodo eget eros.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

2hrs 45min

Categorie:

Lunch

Introductie

Over dit recept

 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • olijfolie

  • knoflook, in kleine stukjes

  • 250 gram gare kikkererwten (ongeveer 1  blikje, zie ook de algemene tips)

  • 4 el tahin

  • citroensap

  • 1 tl sesamolie
    zout

  • versgemalen peper
    50 g pitachenoten, fijngehakt

    Eventueel 
    200 g wortels, in reepjes
    pitabroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in lange plakken, bestrooi ze met een beetje zout en laat 10 minuten uitlekken. Dep de plakken droog, en bestrijk ze met olijfolie en knoflook. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, en rooster ze goudbruin. Keer ze om, bestrijk weer met olie, en rooster ook de andere kant goudbruin. Pureer de aubergine met uitgelekte kikkererwten en tahin. Breng op smaak met citroensap, sesamolie, zout en peper. Voeg eventueel wat van het kookvocht, of  water, door de hummus om deze dunner te maken. Roer de noten door de hummus.

Lekker met wortel op bijvoorbeeld een pitabroodje

Meer recepten

Frijolemole

Auberginehumus

Bietenhumus